15 تیر 1404

  • 1404/04/03
  • - تعداد بازدید: 48
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان

برگزاری کلاس آموزشی تشعشعات هسته‌ای و اطفاء حریق در بحران برای کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بختگان، کلاس آموزشی تشعشعات هسته‌ای و اطفاء حریق در بحران با تدریس مهندس«الهه تردیده» کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای و مهندس«میثم دمیری» کارشناس بهداشت حرفه ای واحد HSE ، دوم تیر برگزار شد. در این کلاس شرکت‌کنندگان با مزایا و خطرات انرژی هسته‌ای، اصول اطفاء حریق و انواع خاموش کننده ها آشنا شدند.
مهندس«تردیده» گفت: انرژی هسته‌ای، حاصل از شکافت اتم‌هایی مانند اورانیوم مزایای فراوانی دارد اما خطرات بهداشتی و زیست‌ محیطی قابل‌توجهی نیز به همراه می‌آورد. حوادث هسته‌ای می‌توانند به صورت انفجار، نشت مواد رادیواکتیو یا حملات تروریستی رخ دهند و باعث آلودگی آب، خاک و هوا شوند. در ادامه به تشریح پدیده《باران رادیواکتیو》 پرداخت که پس از انفجار هسته‌ای، مواد رادیواکتیو به جو رفته و با کاهش دما به زمین باز می‌گردند. تشعشعات رادیواکتیو با چشم غیرمسلح قابل رویت نیستند و تنها با دستگاه‌های ویژه قابل شناسایی‌اند. اقدامات حفاظتی در برابر تشعشعات رادیواکتیو شامل:
  1. مسافت: دوری از محل آلودگی
  2. حفاظت: پناه گرفتن در مکان‌های بسته یا زیرزمین
  3. زمان: کاهش سریع اثر تشعشعات با گذر زمان اقدامات اولیه در صورت مواجهه با تشعشعات رادیواکتیو:
  4. مصرف قرص‌های یددار برای جلوگیری از جذب رادیواکتیو در تیروئید
  5. پوشاندن دهان و بینی با دستمال یا پارچه خشک
  6. پوشیدن لباس‌های سفید برای انعکاس پرتوها
  7. پوشش زخم‌ها و خودداری از مصرف غذا و آب آلوده علائم بالینی ناشی از تشعشعات رادیواکتیو شامل: تهوع، استفراغ، اسهال، خستگی، تب و احتمال کما، آسیب پوستی، ریزش مو و خونریزی، و افزایش خطر سرطان‌های پوست، خون و اعضای داخلی است.

در پایان مهندس«تردیده» توصیه کرد؛ که در صورت بروز بحران، تخلیه مناطق آلوده و رعایت نکات ایمنی الزامی است.

در ادامه مهندس«دمیری» آموزش اطفا حریق را ارائه داد. او گفت: حریق بر اساس مثلث حریق، نیازمند سه عامل است: اکسیژن، گرما و سوخت. حذف هر یک از این عوامل منجر به اطفا آتش می‌شود. حریق‌ها بر اساس نوع سوخت به کلاس‌های A (مواد جامد غیرفلزی)، B (مایعات و گازهای قابل اشتعال)، C (تجهیزات الکتریکی) و D (فلزات) طبقه‌بندی می‌شوند. انواع خاموش‌کننده‌ها شامل:

  1. آب (APW): برای حریق کلاس A
  2. دی اکسید کربن (CO₂): برای حریق کلاس B و C
  3. پودر شیمیایی خشک (ABC, BC, DC): برای حریق کلاس‌های مختلف روش استفاده از خاموش‌کننده با مخفف PASS: Pull( پین را کشیدن ) Aim(پایه آتش را هدف گرفتن) Squeeze(اهرم را فشار دادن) Sweep(از طرف به طرف جاروب کردن) نکات مهم در اطفا حریق:قبل از اطفا، اطمینان حاصل کنید که راه خروج در دسترس است
  4. اگر خاموش‌کننده مناسب و کافی ندارید، تلاش برای اطفا توصیه نمی‌شود
  5. در صورت وجود مواد مصنوعی، گازهای سمی ممکن است تولید شود مهندس«دمیری» توصیه کرد که در صورت امکان، ابتدا افراد در معرض خطر را نجات دهید، آلارم آتش را فعال کنید و سپس اقدام به اطفا حریق نمایید. این کلاس آموزشی با هدف ارتقاء سطح آگاهی و مهارت شرکت‌کنندگان در زمینه‌های مختلف برگزار شد./ف.رحمانی پور
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 126876
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید