نکات بهداشتی در ماه مبارک رمضان
مهترین نکات بهداشتی در ماه مبارک رمضان
حتماً قبل از اقدام به آماده سازی مواد غذایی دستهای خود را با آب گرم و صابون بشوئید. ممکن است این توصیه ساده بنظر برسد، اما یکی از مهمترین عوامل پیشگیرانه از بیماریها بخصوص بیماریهای عفونی است.
- اگر دست شما بریدگی یا زخمی دارد، حتماً از دستکش استفاده کنید و برای جلوگیری از جابجایی و انتقال میکروبها از طریق دستکش، آنها را بطور مرتب بشوئید.
- تمام ظروف مورد استفاده برای آماده سازی مواد خام را قبل از استفاده مجدد، شسته و خشک کنید.
- یکی از وسایلی که بیشتر برای آماده سازی مواد غذایی بکار میرود، تخته مخصوص خرد کردن است. در این مورد توصیه میشود برای حفظ بهداشت و شستشوی بهتر آن، از تختههای پلاستیکی به جای تختههای چوبی استفاده کنید؛ زیرا در سطح تختههای چوبی در اثر ضربات کارد، شیارهایی ایجاد میشود که پاک کردن ذرات باقیمانده مواد غذایی از آنها بسیار مشکل است.
- حتماً تختههای مخصوص خردکردن گوشت و مرغ را از تخته خرد کردن سبزیها، جدا کنید. معمولاً گوشت و مرغ با هم خریداری شده و همزمان تمیز و بسته بندی میشوند، آلودگی میکروبی گوشت قرمز و مرغ با هم برابر نیست. بنابراین حتماً بعد از خرد کردن یکی از آنها باید تخته و کارد آشپزخانه را به خوبی با آب گرم و ماده پاک کننده بشوئید و بعد دیگری را خرد کنید.
- برای نگهداری طولانی مدت مواد غذای در فریزر، حتماً بستههای مواد غذایی بخصوص گوشت و مرغ را به اندازه "یک وعده" بسته بندی کنید تا در موقع رفع انجماد دچار مشکل نشوید. زیرا اگر ماده غذایی از حالت انجماد خارج شود و دوباره منجمد شود، بار میکروبی آن زیاد شده و ضمناً مقداری از مواد مغذی آن نیز از دست میرود.
- قبل از پخت مرغ، حتماً پوست آن را جدا کنید و از مصرف بال مرغ بپرهیزید.
- در مورد سبزیها، تاحدامکان آنها را سرخ نکنید و برای خرد کردن از کارد تیز استفاده کنید. زیرا اگر کارد شما کند باشد، باعث له شدن سبزی و در نتیجه اتلاف مواد مغذی موجود در آن بویژه ویتامین ث میشود.
- سبزیها را بلافاصله بعد از خردکردن، مصرف کنید و در هوای آزاد قرار ندهید، زیرا ویتامین ث موجود در آن اکسید شده و از بین میرود.
نظر دهید